| Pozycja | Statystyki WWW | Opis Strony WWW | Miniaturka |
|---|---|---|---|
| 1 |
Ranking: 151 341 Ilość odwiedzin: 0 Nota końcowa: Adres www: www.baliama.pl |
Manufaktura w Bolesławcu kontynuuje długą tradycję
Wśród polskich producentów ceramiki coraz bardziej znana jest czerniąca swoją siłę z wielowiekowej tradycji manufaktura w Bolesławcu. Rejon ten od stuleci był zagłębiem ceramicznym i to tu w XVIII wieku wyprodukowano wielki dzban - największe naczynie ceramiczne na świecie. Współcześnie funkcjonująca manufaktura w Bolesławcu znakomicie kontynuuje to ceramiczne tradycje. Wykonuje ona ceramikę nadal tradycyjnymi ręcznymi mesodami, podobnie jest z jej zdobieniem. Dzięki takiej rzemieślniczej pracy każde wytwarzane przez manufakturę w Bolesławcu naczynie jest na pewno niepowtarzalne. Naczynia te doskonale odnajdą się użytkowo także we współczesnej kuchni, są także odporne na używanie ich w kuchenkach mikrofalowych lub też mycie ich w zmywarkach. |
![]() |
Zobacz także:Narkotesty- produkt współczesnego świata.![]() Narkotesty to produkt używany bardzo często przez funkcjonariuszy policji wobec osób podejrzanych o zażywanie środków odurzających. Narkotesty jednak, coraz częściej są w posiadaniu rodzicó... Akcesoria sklepowe- najważniejsze wyposażenie sklepu![]() Prowadzenie sklepu to szereg obowiązków, których niewypełnienie prowadzi do wielu nieprzyjemności. Żeby z posiadania takiego biznesu czerpać nie tylko zyski, ale także przyjemność niezbędne... Druk profesjonalny![]() Nasza firma od wielu lat zajmuje się profesjonalnym, cyfrowym drukiem: drukujemy katalogi, reklamy, wizytówki, karty biznesowe,nalepki, teczki, kalendarze- a to jeszcze nie wszystko. Nasza drukarnia... Nauka z domu![]() Wiedza i doświadczenie Dzięki temu nauka staje się idą tutaj w parze. ciekawsza dla uczniów. Z miłą chęcią udamy się do sprawdzonej uczelni w której możemy wybrać kursy elearning bez wąt... Garnki do gotowania na parze w wielu domach![]() W wielu domach coraz bardziej docenia się zdrowsze niż na przykład tłuste smażenie metody przygotowywania posiłków. Bardzo dobrą metodą cieplnej obróbki żywności jest gotowanie na parze. C... |
|||





